Monday, November 3, 2008

Setahun sudah berlalu...

Diam tak diam, esok genap setahun aku dan en anda menjalani hidup sebagai suami isteri....

Sungguh, aku mengakui, percintaan kami selama tiga tahun tak seindah setahun yang kami lalui ini.. Hari2 sebagai isteri bagiku, penuh cinta, penuh kemesraan dan penuh kasih sayang... walau kadangkala ada hujan yang datang, ia tak pernah menjadi bah dan menghanyutkan segala rasa kasih yang kami bina.....Perkahwinan memang indah....

Mungkin juga kerana percintaan kami bukan seperti pasangan lain yang sakan... Kami tidak serapat dan sedekat ini saat bercinta..Bukan merpati sejoli yg sering berdua...Segalanya kerana kami ingin segalanya menjadi lebih indah selepas diijabkabulkan..Memang kami sering bertemu, tapi pertemuan itu selalunya atas dasar profesional dan urusan keluarga...Keluar pun dengan kawan2... Hanya sesekali kami keluar berdua, itupun selalu berakhir dalam jangka masa yang singkat...Aku juga tidak pernah menjejakkan kaki ke rumahnya sebelum berkahwin...Pertemuan dengan ibu bapanya hanya sewaktu dia berkonvo, dan sewaktu mereka masuk meminang....

Memang kedengaran agak kelakar... Macam orang dulu2..
Tapi itulah yg mengikat kami selama ini...Yang menjadikan hidup kami lebih bahagia dan indah...
Setahun berlalu sudah...dan kami akan memasuki fasa kedua perkahwinan kami....
Zuriat yang bakal lahir ini tanda kasih sayang kami yang utuh....
Saat ini, aku sedang memerhatikan suamiku yg terlena sementara menantikan aku menghabiskan tugasan...
Namun cintanya tetap terpancar..walau matanya terpejam....

Selamat ulangtahun perkahwinan kita yg pertama, suamiku.... Aku bahagia menjadi isterimu...
Semoga Allah merahmati perkahwinan kita, dan semoga kita terus bersama hingga akhir hayat....

6 comments:

sassySyeda said...

heppi ennibersari u guys!!!

hehe. indahnye bercinta lepas kawen (sort of la dlm kes korang ni)
i pun nk wt cmtu la.

ada sape2 nak masuk minang me? silakan... ;)

(yeah rite!)

dzelda said...

congrats syeda & fauzi!
wishing u both a smooth sailing marriage for always insya Allah...

MiZz AiRa said...

You are right dear, getting married makes you feel closer to each other.

Ai teringat ucapan my uncle during my wedding, and I simple love the sentences - "semoga kamu berdua tetap utuh menjadi milik masing2 hingga ke akhir hayat"

I'm so happy for u! Keep up the glow till the little one is born ok. Cheerios!

Aida said...

Syeda..

Happy Anniversary...
Semoga kalian bersama hingga hujung nyawa.....

Syeda4g said...

Ssyeda honey>> Thanks..heh..u pun tau huru harare kitorang ni masa bercinta..hahah..I pun tgh bukak line gak, sape nk meminang u boleh daftar kat I gak..huhuuh...

Ai dear>> Memang indah lepas kawen,segalanya bukan rahsia,so kita lebih telus dalam mengenal hati budi masing2...Nak2 dah dok berdua je kat cni,have to complete each other la...Thanks,dear...

Dzelda cutie>> Thanks...Aha, next week is your anniversarry lak..I wished you both happiness and love everyday too!!!!

Aida cyg>> Time kasih...rindu kat ko...huhu..Aku tau ko saksi cintan cintun aku ngan etoq dr jauh..heheh...

Yat Ekhram said...

hye aida..i'm ur SR from mesia :)

nice blog & nice luv story.
happy annv yea :)

i wish to have happily marriage like u tooo..kawen mmg besh kan!

i'll link urs k.