Saturday, May 23, 2009

Sejenak...

Sudah beberapa hari angin dan kehangatan yang selalu kurindui muncul lagi. Kali ini bukan sekejap2.. Matahari tersenyum megah di bumi Champaign-Urbana...
Walaupun masih sedih dengan pembatalan MWG09, hidup harus diteruskan. Lets look for the silver linen..-kata Apek. Memang pun..-kata aku..:) Hari2 terakhir bersama adik2 undergrad yang bakal pulang ke tanah air dimanfaatkan dengn pelbagai acara yang memenuhi diary Summer yang masih kosong. (Dibaca: Sabtu - Final Fling at OD Community Center & Makan2 wit Ustaz's family, Ahad - fishing picnic with Ustaz's family at Lake of the Woods, Isnin - BBQ@Illini Grove, Selasa - Meeting (+makan2)@Asian American Culturak Center, Rabu - Lepak di rumah Teda & Ily, Khamis - Picnic at the Quad, Hari ni - Lunch at Asma's.. )
Ternyata matahari datang bersama harapan bahawa cahayanya bakal menerangi hari2 kami dengan keceriaan... Tapi, manakan biasa ada keceriaan andai tidak dicari? Kan?
Bukan tidak cemburu melihat wajah2 teruja menanti tarikh keberangkatan pulang ke Malaysia. Kalaulah saat ini diberi tiket percuma, pasti saja aku sudah sampai di depan pintu rumah. tambahan pula, bila mendengar ibu yang sudah 2 minggu tidak sihat, hati ini sedikit2 tercalar... Semoga ibu cepat sembuh...
Aku dan Encik Anda ada merancang beberapa acara untuk melepaskan diri dari kesunyian yang menjadi teman setia bila cuti menjelma di CU. Kalau tiada aral melintang, Insya Allah kami bakal merentas negeri jiran.. Hmm..updatenya, biarlah aku ceritakan nanti, di post seterusnya (-selepas pulang..:))No comments: