Wednesday, January 9, 2008

Teman seperjuangan....

Sepatutnya post ini telah kucoret minggu nan lalu lagi..Tapi kerana gambar yg kuperlukan baru kuperolehi, maka hari ini baru ia terlakar di sini...

Ajakan teman-teman lama zaman persekolahan (SKS) untuk lepak bersama membuat aku begitu terharu..Yelah, dah bergelar isteri orang, tp mereka tak pernah melupakan aku...Tp yg membuat aku begitu pelik ialah, ajakan mereka yg beria-ia agar aku datang juga..Walaupun tahu begitu banyak acara yang perlu aku penuhi. Sebagai teman, aku takkan sesekali sengaja ingin menghampakan pelawaan mereka, namun komitmen yang banyak kadangkala membuat aku terpaksa mengatakan 'tidak'....
Suamiku tidak dapat menemani..Dia hanya menghantar dan meneruskan urusannya. Agak hampa juga, namun dia punya komitmen tersendiri. Kepada teman2, aku kirimkan salamnya dan mohon maaf kerana belum berkesempatan membawa dia ke dunia kecil kita...Well, the appology accepted but still, they insist to get to know him better one day....

Rupanya lepak2 malam itu bukanlah lepak2 yg biasa...Ada kejutan menanti..Sambutan hari lahir buat semua yg lahir pada tanggal Disember..Aku, Mira dan Azlan Idris yg hadir malam itu, walaupun sepatutnya PutraWan turut diraikan. Dari Chop n Steak, kami bergerak menuju ke dataran putra di Masjid Putrajaya...Lebih meriah, kata Junn..Kita boleh berhadapan dan tak perlu menjaga protokol macam di restoran..Ok, thanks Junn n Ina - They all yg masak spaghetti buat santapan kami...hehehehe..Sekali lagi, Secret Recipe menjadi pilihan..Memang kenyang kek bulan ni..


Masjid Putrajaya jadi saksi persahabatan kami..Siapa sangka, inilah teman2 seperjuangan semenjak aku bersekolah rendah...Tahun ini maka genaplah 20 tahun persahabatan kami..Mungkin lebih, mungkin kurang, tp ia berkisar kepada perkenalan kami sewaktu sama2 di SKS.....

Buat teman-teman yg sudi meraikan hari kedewasaanku...Terima kasih selaut alam...Semoga apa yg kita kongsikan hari ini akan terus menjadi azimat berharga, menjadi teman buat kita menempuh hari....Aku sayang kalian!
'...Kalau tuan mudik ke hulu
Carikan saya bunga kemboja
Kalau tuan mati dahulu
Nantikan saya di pintu syurga...'

1 comment:

Syeda said...

HAPPY BELATED BIRTHDAY DEAR..

Sorry tk dpt join the celebration coz I ntah g mana tah time tu :)

Im sure u had a great one!