Friday, January 4, 2008

Selamat Hari Lahirmu, Sayang....


4 Januari 2008 - Masih belum hilang kegembiraan menyambut ulangbulan perkahwinan, hari lahir suamiku pula tiba. Hari ini merupakan hari dia semakin dewasa. Tak dilupakan, hari ini, 2 bulan lalu, kami bersanding di atas pelamin..Hari yang penuh indah buat kami...

Untuk tahun ini, aku mengejutkan dia dengan kek kegemarannya, NY Cheese..Plain but very rich!(So CHEESY - kata Caar..)...Dia terkejut, sbb dalam pada aku selalu bersamanya, masih ada masa aku meloloskan diri pergi menmpah kek, membawanya pulang dan menyorokkannya di dalam fridge..heheh...credit to Aira, Ila dan Edy yg membantu dalam usaha menghadirkan kek itu di rumah ini. Malam tadi, ayah, ibu dan bee turut bersama dalam 'parti' kecil-kecilan yang kuanjurkan..Memang kurang meriah kerana tak ramai yang ada, tapi cukup bermakna kerana inilah hari lahir pertama buat menantu di rumah kami ini.....

Minggu nan lalu, aku dan Bet ke MidValley..Mendapatkan Hadiah dan Kad Istimewa buatnya...Jenuh juga nak menyorokkan dari pandangannya semalam...Suamiku begitu teruja dan aku suka melihat senyuman meleret yang tidak putus2 dari bibirnya...Ia membuat aku merasa begitu bahagia.....Hadiah yang kuberi? Hmm...Satu Magnetic Dart Set...Namun ia bukan dart biasa..mengapa?Biarlah ia jadi rahsiaa :)....Aku harap dia menyukainya...Sesuai dengan perangainya yg suka main-main, dan kerana aku merasa dia sudah terlalu stress untuk menerima sebuah hadiah yang serius....Plus..An A1 size Bday Card serta sebuah sajak yang kukarang khas untuknya....Tergelak namun aku terharu, bila dia melafazkan setiap bait sajak dan tulisan yang aku nukilkan dalam kad tersebut...Dapat aku rasakan, cintaku bertambah dalam buatnya......

Suamiku, hari ini kau dewasa setahun lagi..Semoga kematangan berlari seiring kedewasaan yang menyapa...Semoga harimu dicurahi rahmat, dilimpahi kurnia...Berjaya dan dipermudahkan segala usahamu...Terima kasih atas cinta dan kasih sayang yang kau curahkan buatku.Aku bukanlah wanita terbaik buatmu, namun cintamu membuat aku selalu ingin menjadi isteri yang terbaik setiap hari...Semoga kesejahteraan buatmu dan semoga kita bersama hingga ke syurgawi......
Selamat Hari Lahir yang Ke-26, Suamiku.....

4 comments:

caar said...

hhmmhh baguih tul la ko ni pandai mengambil hati suami yang masih lagi dalam proses kematangan... tapi aku nak tau la yang dart magnetic yang ko hadiahkan tu besar ker kecil? hahahaha tingat dulu masa tinggal sebumbung nga die dia ade suh aku belikan block puzzle... then aku ader beli gak magnetic dart tpi yang kecik jer... ohh xtau lak die tingin nak main bende tuh.. hahaha kalo tak aku bagi kat die jer.. kitorg sentiasa doakan kesejahteraan buat kamu berdua... amin

Syeda4g said...

Magnetic Dart tu yg besar daa..tp takdelah besar pintu. Cumanya, ada dua belah la...Sebelah yg biasa, sebelah yg luar biasa. Yg ko beli tu magnetic dart ke magnetic dam?aku tak pernah tgk yg kecik pun....
Mekasih kerana mendoakan kami..aku juga mendoakan ko cecepat bina masjid k....

caar said...

ader la yang kecik.. tapi xbest pon xlekat sgt... tapi kiut la hehehe... kat mines melambak kat gerai 3 brg rm10 tuh hahaha.. insyaAllah kalo sampai jodoh maka akan terbinalah lagi sebuah masjid.. kalo aku jemput makesure suami ko pon datang tau... buat2kan dia free gagagaga (tp mungkin lambat lagi kot mase tuh ko dah dpt baby kot hahaha yakin)

Syeda said...

Happy Birthday Etok!!! :)